Γωνιακό ή Τυφλό Κουτί: Ποια Επιλογή Είναι η Καλύτερη για την Κουζίνα σας;

Εάν υπάρχει κάποια γωνία στην κουζίνα σας και αναρωτιέστε ποια είναι η βέλτιστη λύση για να την εκμεταλλευτείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο επιλογών: του γωνιακού κουτιού με δύο πόρτες και του τυφλού κουτιού με ένα άνοιγμα. Εξετάζουμε λοιπόν ποια επιλογή είναι η πιο κατάλληλη για την κουζίνα σας:

  • Γωνιακό Κουτί με Δύο Πόρτες (Σπαστή Πόρτα): Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η πλήρης εκμετάλλευση του χώρου της κουζίνας σας, καθώς το γωνιακό κουτί προσαρμόζεται 100% στη γωνία χωρίς να αφήνει νεκρά διαστήματα. Επίσης, σε ένα γωνιακό κουτί υπάρχει πλήρης ορατότητα στο εσωτερικό του ντουλαπιού σας, ακόμη και χωρίς τη χρήση ενός μηχανισμού. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσετε χαμηλά το κόστος της κουζίνας σας, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ράφι αντί για μηχανισμό. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από την τεχνογνωσία του κατασκευαστή της κουζίνας που θα επιλέξετε.

Μια κατασκευαστική εταιρεία κουζίνας που μπορεί να προσφέρει αυτή τη λύση είναι η PALXIL, η οποία κατασκευάζει τα γωνιακά κουτιά προσαρμοσμένα στις μοίρες των γωνιών των τοίχων του σπιτιού σας. Σημειώστε ότι η μοναδική περίπτωση που θα αποφύγετε αυτήν την επιλογή είναι εάν τα μέτρα της κουζίνας σας δεν το επιτρέπουν, κάτι που μπορεί να σας επιβεβαιώσει ένας ειδικός στον τομέα.

  • Τυφλό Κουτί (Με ένα Άνοιγμα): Ένα πλεονέκτημα του τυφλού κουτιού είναι ότι μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί και προτιμάται συνήθως από τις εταιρείες εισαγωγής για λόγους τυποποίησης. Το τυφλό κουτί δεν μπορεί να εφαρμοστεί απόλυτα στη γωνία της κουζίνας, αφήνοντας κάποια ανεκμετάλλευτα – νεκρά σημεία. Για να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε χωρίς δυσκολία πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν καλό μηχανισμό τυφλού κουτιού, ο οποίος φυσικά θα προσθέσει κόστος στην κουζίνα σας. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιλέξετε να τοποθετήσετε ένα ράφι, θα αντιμετωπίσετε έναν δυσχερή αποθηκευτικό χώρο στην καθημερινότητά σας, καθώς για να πάρετε αντικείμενα στο βάθος του θα χρειαστεί να το αδειάζετε. Τέλος, ένα από τα πλεονεκτήματά του μπορεί να θεωρηθεί το αισθητικό κομμάτι, μια και καλύπτεται από μία ενιαία πόρτα.

Τελική Επιλογή: Η επιλογή ανάμεσα σε ένα γωνιακό κουτί με δύο πόρτες και ένα τυφλό κουτί με ένα άνοιγμα εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Εάν θέλετε να εκμεταλλευτείτε το 100% του χώρου της γωνίας, έχοντας πλήρη ορατότητα στο εσωτερικό του ντουλαπιού και διατηρώντας το κόστος της κουζίνας χαμηλά, το γωνιακό κουτί μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Αντίθετα, εάν αναζητάτε ένα αισθητικά ελκυστικό σχέδιο με μία ενιαία πόρτα και είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε έναν καλό μηχανισμό τότε μπορείτε να επιλέξετε τυφλό κουτί για τη γωνία της κουζίνας σας.

Επισκεφθείτε μας στα δύο showrooms της Palxil στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη, ώστε το άρτια καταρτισμένο μας προσωπικό να σας κατευθύνει σχετικά με το ποια είναι η ιδανικότερη λύση για εσάς, βάσει των προδιαγραφών και των αναγκών του χώρου σας!

Κοινοποίηση:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ